Почетна  I    Мапа на страната  I    Контакт
 
 

 
 
16 Ноември 2010
Ги повикуваме сите граѓани на Република Македонија на 19 ноември 2010 да земат учество во акцијата „Ден на дрвото – Засади ја својата иднина!“ и со засадување на што повеќе садници да придонесат кон унапредување на животната средина ...
nike sko
 
 
сон за пошумен балкан и пошумена планета

Акцијата веќе нема граници... Оти воздухот не е само наш, и сенките и зелените пошумени еко-оази не се само наши, тие се на сите.
И затоа наесен планираме сите заедно да засадиме десет милиони садници на целиот Балкан ...
 
 
guild wars 2,guild wars 2 gold,guild wars 2 power leveling,www.guildwars2vip.com,Guild Wars 2 Gold,GW2 Gold,Guild Wars 2 Power Leveling,www.guildwars2casa.com,WoW Gold,Cheap WoW Gold,Buy WoW Gold,www.wowgoldapp.com,FFXI Gil,Final Fantasy XI Gil,Final Fantasy XI,www.ffximvp.com,Air Jordans,Nike Air Max,LeBron James Shoes,www.elvashoes.com,Aion Kinah,Aion Gold,Aion Kina,www.aionmvp.com,Runescape Gold,RS Gold,Runescape,www.runescapecasa.com,diablo 3 gold,diablo iii gold,diablo 3 power leveling,www.diablo3s.com,Adidas Predator,Adidas Adipure,Adidas F50 Adizero,www.shoesrar.com,Replica Handbags,Replica Watches,www.replica.im,Replica Handbags,Replica Bags,www.BadgesTacking.com,Fashion Clothing,Fashion Clothes,www.Schnaeder.com,WoW Gold,Jewelry Stores,Jewellery UK Online,www.jahngalley.org,Wedding Dresses,Evening Dresses,www.ecoeasycontest.com
СОНОТ ЗА ПОШУМЕНА ИДНИНА
Сонот за пошумена Македонија преку засадување на иднината се роди во август 2007 година, кога идејниот татко на акцијата, амбасадорот на мирот на UNESCO, светски познатиот баритон, маестро Борис Трајанов, трогнат од огромните катастрофални пожари, кои 2006 и 2007 ја соголија и опустошија Република Македонија, добива благородна идеја и поттикнува проект за масовно засадување на голините и опустошените планини.

Незаборавната изјава на уметникот дека „Не сме само ние жители на планетета, и шумите се жители како и ние„ и дека „Треба да се прогласи ден на жалост кога масовно умираат шумите„ ја зароди и осемени големата идеја кон реализација. Иницијатива на г-дин Трајанов, ја прифатија група ентузијасти, започнувајќи го проектот Ден на дрвото – засади ја својата иднина.
 
 
Видео
Група изведувачи - Сакам Зелено
Аудио
Токсикологија - Садиме заедно за нас
 
 
 
Повеќе ...
 
Изработка - 2017. Сите права се задржани. Изработка и Хостирање - Gresham Emergency Plumber